AHNOK DOVAHKİİN! MERETİK ÇAĞ ADLI YAZIM TAMAMLANMIŞ VE YAYINLANMIŞTIR. ÇAĞLAR BÖLÜMÜNDEN OKUYABİLİRSİNİZ. BİR SONRAKİ YAZIM BİRİNCİ ÇAĞ OLACAKTIR EN GEÇ 10 GÜN İÇERİSİNDE YAYINLAYACAĞIM DOSTLARIM!

29 Temmuz 2015 Çarşamba

The Elder Scrolls


Elder Scroolls Bethesa Softworks'ün biz gamerlara kazandırdığı inanılmaz bir oyun serisidir. Fakat serinin aşırı sevilmesini sağlayan ise bir o kadar uzun ama heyecan verici olan hikayesidir. Çoğu oynayıcılar oyundan çok hikayenin büyüsüne kapılmış, Elder Scrolls'u bir yaşam felsefesi haline getirmişlerdir.



Bu inanılmaz sürükleyici hikayeyi yapımcı firma doğrudan oynayanlara aktarmamıştır. Serinin hala bilinmeyen hikayeleri, evrenleri vardır. Hikaye oynayanlar tarafından oyundaki kitaplardan ortaya çıkılarak oluşturulmuş ve bazı kaynaklar tarafından yayınlanmıştır. Fakat bu kaynakların çoğu yabancı dillerdedir ve Türkçeye çevrilmiş olanları çok azdır.  Ben ise bu blogda hikaye ile alakalı çevirilerimi, makalelerimi ve görsel şablonları sizlere sunacağım.
Seri kurgusal bir evrende geçmektedir. Büyücülerden elflere, Orklardan Ejderhalara birçok ırkı ve olayı barındırıyor. Serinin hikayesinde evrenin yaratılışı, tanrıların mücadelesi, ırkların oluşumu, taht savaşları, boyutlar arası yolculuk gibi birçok konulara yer verilmiştir.

Arena, Daggerfall, Morrowind, Oblivion ve Skyrim adlarında oyunlardan oluşmaktadır. bunların yanında birçok ek oyunlar da çıkarılmıştır.


2 yorum :

  1. başarılı bir çalışma

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Emre Bey takıldığınız bir yer olursa ilgili sayfanın altına sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil